Achteraf baalt Gerard als hij geïrriteerd en kwaad is geworden om iets simpels

donderdag, 26 januari, 2012

En als het dan na bepaalde onderzoeken, dat je er weer achter komt. En mijn vrouw, die zegt dat beter als ik, veranderingen in je, jouw persoonlijkheid, zeg maar en in je omgang met anderen en dingen, dat je dus, dat die veranderingen continu door blijven gaan. Dus op een bepaald moment, net als nou, dat ik, ik voel dat minder, alleen het geheugen heb ik erg veel last van. Maar verder qua persoonlijkheid voel ik dat minder als dat anderen mensen aan mij echt zien. Tenminste in mijn directe omgeving. Daarbuiten, die mensen zien tot nog toe helemaal niks.

Nee. En wat merken zij dan aan u wat verandert?

Een beetje onpersoonlijker, sneller kwaad, agressiviteit ook. En ja, dat qua geheugen, dat ik het ook met manier van werken en alles wat ik doe, dat ik meerdere dingen tegelijk doe en dan een wirwar.

Ja. Ja, u noemde die persoonsverandering en dat anderen merken dat u verandert en ook agressiever. Maar agressief is een heel groot [-]

Begrip.

Ruim begrip.

Ja, dat weet ik.

Ja. Kunt u ook uitleggen wat u, of een voorbeeld noemen?

[Zucht] Ja, snel, sneller, ik ben, dat ik eigenlijk sneller als anders geïrriteerd was van simpele dingen. Of als mij bepaalde dingen niet lukken, dat ik dan eigenlijk ontzettend kwaad kan worden. Als iemand mij daarin stoort dan word ik echt hartstikke, dan word je echt heel kwaad, tegen mijn vrouw toe, ook. Toen was ik een keer met de tv was ik de videospeler was ik opnieuw aan het sluiten en ik kom niet achter door het kastje en meer van dat soort ongein. En had ik de verkeerde kabel en weet ik veel, dingen die niet lukken. En dan komt zij nog, dan wil ze het een of het ander gedaan hebben of ik moet dit of dat. Dat kan ik dan niet hebben, dat kan ik niet verdragen, dan word je, dan word je echt hartstikke kwaad. Nou, ik bedoel niet kwaad zodat ik begin te schelden en te schreeuwen. Maar wel, nou, heel duidelijk. Ja. Op allerlei manier. Dus.

Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren

Klik op "ik ga akkoord" om cookies toe te staan.