Zwangerschap en geboorte

Zwanger worden, zwanger zijn en de geboorte van je kindje zijn grote gebeurtenissen. Vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot aan de periode na de bevalling komt er veel op je af. Het vinden van herkenning en erkenning in verhalen van anderen, op een plek waar ook betrouwbare informatie te vinden is, kan hierbij veel steun geven.

Op deze pagina vind je persoonlijke verhalen van vrouwen over zwangerschap en geboorte. Wij hebben 44 vrouwen geïnterviewd die zwanger waren of minder dan een jaar geleden bevallen zijn. Zij vertellen onder andere over de wens om zwanger te worden, de lichamelijke veranderingen in de zwangerschap, de keuzemomenten die er zijn, het verloop van de bevalling en de eerste periode daarna.

Alle ervaringsverhalen zijn samengevat in een aantal thema’s die een beeld geven van de verschillende aspecten die kunnen voorkomen vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot aan de periode na de geboorte van je kind. Kies uit één van de thema’s aan de linkerkant of bekijk de biografieën van de vrouwen. Wij hopen dat de verhalen je kunnen helpen en herkenning bieden.

Deze online module is een initiatief van het Childbirth Network. Het Childbirth Network biedt betrouwbare informatie voor zwangeren en professionals in de geboortezorg en heeft als doelstelling het stimuleren van samenwerking tussen zwangeren, zorgprofessionals en onderzoekers. Binnen het netwerk vindt een combinatie van onderzoek, onderwijs en praktijk plaats, waarbij de zwangere centraal staat. Het onderzoek binnen het Childbirth Network richt zich op de inhoud en kwaliteit van verloskundige zorg. De uitkomsten van dit onderzoek dienen ter verbetering van zorg en onderwijs. Zodat vrouwen en hun gezinnen tijdens de zwangerschap en geboorte weloverwogen keuzes kunnen maken die het beste passen bij henzelf en hun situatie.

Kies uit één van de thema's in het linkermenu hiernaast of bekijk de biografieën.

 

Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren

Klik op "ik ga akkoord" om cookies toe te staan.