Maartje Sofia had tijdens de zwangerschap last van hyperemesis gravidarum en kon na de bevalling geen aardappels meer eten

donderdag, 6 april, 2017

Maar, ja, en eten en drinken? Ja, ik weet nog wel, in de kraamweek kwam m’n schoonmoeder eten brengen. Een soep met aardappel er in. En ik dacht: lekker. Want ik kon best wel weer gewoon eten. Ook bruin brood ging weer en alles lukte wel. Maar ik at die aardappel, en ik vond het zo vies, ik kreeg gewoon een flashback naar al die patat en aardappelkroketjes die ik gegeten had in de zwangerschap, ik, ik kon het gewoon niet eten. Nog steeds. Nu is mijn dochter bijna tien weken en ik eet nog steeds geen aardappel. Het gaat gewoon niet. Dus dat... kennelijk relateert dat er toch aan, ook al was hij niet gefrituurd. Ik, ik kan het niet. Nee.

I: Dat je er bijna te veel van hebt gehad.

Ja, dat denk ik wel. Het is gewoon een hele negatieve associatie geworden. Ja. Het geeft me een angstig en paniekerig gevoel zodra ik dat dan proef. Dus, ja, misschien is dat iets psychisch gewoon, ik weet het niet, maar dat is misschien ook niet heel gek, ja, als je negen maanden lang, ja, dat hebt moeten eten zeg maar, elke dag maar weer, omdat dat ook het enige is wat je kunt eten.

Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren

Klik op "ik ga akkoord" om cookies toe te staan.