Bevalling

In dit thema wordt de beleving van de bevalling in het algemeen beschreven. Beleving en emoties gerelateerd aan specifieke elementen van de bevalling, zoals weeën, pijn en persen worden gepresenteerd in het thema Bevalling. De vrouwen verschillen in hoe zij de bevalling hebben beleefd. Verschillende vrouwen hebben de bevalling positief ervaren. Andere vrouwen gebruiken negatieve woorden om hun bevalling te beschrijven. Beide worden beschreven in dit thema, evenals angst- en paniekmomenten die vrouwen tijdens de bevalling hebben ervaren. Daarnaast wordt in dit thema weergegeven hoe vrouwen de tijd hebben beleefd gedurende de bevalling.

Dit thema gaat over de bevalling. Hier wordt beschreven hoe de bevalling bij de vrouwen begon. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan ervaringen rondom het inleiden van een bevalling. Verder wordt beschreven hoe vrouwen de weeën hebben ervaren en hoe zij zijn omgegaan met de pijn. Tevens wordt beschreven hoe zij het persen en de daadwerkelijke geboorte hebben ervaren. De ervaringen rondom het uitkloppen of knippen van de navelstreng, de nageboorte en het hechten worden hier ook beschreven, evenals ervaringen rondom een keizersnede. Ervaringen rondom vlak na de geboorte van het kindje worden beschreven in het thema Bevalling – Na de bevalling. Complicaties rondom de bevalling, zoals een vroeggeboorte, of een doodgeboren kindje (intra-uteriene vruchtdood) worden beschreven in het thema Bevalling – Complicaties bij moeder of kind. Voor achtergrondinformatie over het verloop van de bevalling zie de website van De Verlsokundige.nl.

In dit thema worden de ervaringen beschreven rondom de periode vlak na de geboorte tot aan het naar huis gaan en de eerste nacht.

In dit thema worden ervaringen beschreven van vrouwen bij wie tijdens of vlak na de bevalling complicaties optraden. Tevens worden in dit thema ervaringen rondom de bevalling van een meerling, een vroeggeboorte, een bevalling van een doodgeboren kindje en een bevalling bij een late afbreking van de zwangerschap beschreven.

Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren

Klik op "ik ga akkoord" om cookies toe te staan.