Indira kreeg de ruimte binnen bepaalde kaders om te bevallen in bad – dit was voor haar de sleutel tot succes

vrijdag, 12 oktober, 2018

En we hadden wel als afspraak… Zij hadden eigenlijk als advies, dat ik niet in bad mocht bevallen. Omdat, omdat ik dus de vorige keer een fluxus heb gehad en dat eigenlijk een risico is als je dat in bad doet. Want als je dan heel veel bloedverlies hebt, dan kun je niet zien hoeveel…Alleen ik, ik had met hun afgesproken van… Ze zei: ja, het mag wel, maar dat is dan op je eigen verantwoordelijkheid. En ehm… dat was best nog wel pittig, want dan ga je dus eigenlijk tegen medisch advies in… op je eigen gevoel iets doen. Dus ik heb ook gezegd van: kan je het ook nog in het moment bepalen? Toen zei ze: ja… ja, maar dan moeten we heel goed met elkaar samenwerken en dan is het belangrijk dat jij, zodra je bent bevallen, wel meteen… Stel dat je voelt van, nou ik wil het in bad en het gebeurt in bad, dat je er wel meteen uitstapt. Dat wij een spuit in jouw been kunnen doen, zodat het bloed niet gaat stromen en dat je dan meteen op bed gaat liggen. Dat was de deal die we hadden gesloten. Dat voelde wel heel goed.

….

En het moment waarop de persweeën begonnen en het moment dat zij aan mij vroeg van, nou ja weet je wat ons advies is en ja dat, dat kun je ook nog op verschillende manier communiceren maar zij deed het wel erg vanuit dat ik in ieder geval alle ruimte voelde om mijn eigen keuze daarin te maken ondanks dat ik ook wist dat dat voor hun een spannend moment is, want het is voor hen ook wel een risico natuurlijk.

….

Maar ook dat je even gewoon zo ziet van: wat is nou echt belangrijk? Dat heeft wel heel erg geholpen. Dan is het vooral dat je eigen regie hebt. Binnen de mogelijkheden natuurlijk. Maar dat is voor mij echt wel de sleutel voor succes, zal ik maar zeggen [lacht]. En je moet je al heel erg overgeven in die weeën en je moet vertrouwen op je lichaam, dat je kan bevallen. Maar dan is het psychische zeg maar wel fijn dat je in ieder geval daar zelf zeggenschap over hebt. En dat niet een ander bepaald hoe jij gaat bevallen. Dat kan helemaal niet. Het is mijn lichaam. Dus ik weet  wat ik voel en hoe dat het beste werkt voor mij.

Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren

Klik op "ik ga akkoord" om cookies toe te staan.