Gerard heeft als doel om zijn jacuzzi in elkaar te zetten

donderdag, 26 januari, 2012

Maar ja, ik denk, als je voor jezelf niks meer gaat doen, je gaat de hele dag op de bank liggen, dat is ook wat. Volgens mij gaat het dan helemaal snel bergafwaarts als je helemaal gaat isoleren. Dan ga ik niet veel met mensen om of zo, maar ik doe nog een hele hoop. Ik ben wel, voor mijn gevoel best nog wel actief, als ik de kans ertoe krijg. Ik denk dat dat ook goed werkt. Dus. Ik heb nog wel doelen, dingen om te doen. Om iets te doen, om iets af te maken.

Zoals?

Nou, dan geef ik weer een voorbeeld waar iedereen om gaat lachen. Ik heb daar een, drie jaar geleden ondertussen, samen met mijn schoonzoon in spe, bij een grote bungalow in [plaats]. Heb ik een, je hebt daar een jacuzzi, die had alles automatisch, was van de vorige eigenaar, een zwembad met een deksel erop, een deksel wat op een neer kan, van alles. Was al prachtig om te zien. Maar die nieuwe eigenaar wou alles weg hebben en wou er een slaapkamer van maken. En hebben wij dat spul, die jacuzzi hebben ze er helemaal uitgehaald met alles wat erin zat en alles. Bij stukjes en beetjes, maar heb ik, omdat ik dacht, straks weet ik niet meer hoe alles zit, heb ik daar ik denk, veertig, vijftig foto's van gemaakt. Allemaal foto's, dat zit zo, dat zit zo, dat zit zo. En heb ik allemaal op de computer staan, kijk, dan hoef je niet meer alles te onthouden. Ik merk nou nog dat je bepaalde dingen niet geknipt hebt, maar dat zie je naderhand pas. En dat heb ik hier weer opgebouwd.

Een gat gegraven samen met mijn kleinzoon, die had een straf van de ouders. Ja, wat moet hij nu doen? Ja, dan bij opa mee graven. Nou, hij was boos, maakt niet uit. [lacht] Leuk. En nou, daar heb ik dat zaakje eigenlijk opgebouwd en dat, dat gaat zo langzaam en alles. Het is nu al voor het derde jaar, dat ik daar me bezig ben. Dus ze noemen het allemaal meer een meer jaren project. Maar dat is eigenlijk iets, wat ik nog af wil maken. Daar komt, de problemen die er nog inzitten, die wil ik er nou uithalen en dan hoop ik dat ik dat toch nog afkrijg. Ik wil mijn vrouw niet achterlaten straks met iets, waar ze zelf geen raad mee weet en waar ze dan hoogstwaarschijnlijk door een groot bulldozer compleet weer eruit laat halen. Want daar heeft ze toch niks aan. Het enigste, wat ze er leuk aan vindt is, er zit ook zo'n hydraulische deksel op en in de zomer, als de zon schijnt, het scherm rondom is dicht en dan is dat omlaag en dan kan ze er lekker op liggen. Ja, dan zit ze uit de wind. Dat is wat dat betreft wel een leuk hoekje, alleen functioneel gezien stelt het natuurlijk niks voor. Dus dan doet dat ding daar ook niks meer. En dat wil ik dan toch nog niet hebben. Ik wil er zelf ook een keer fatsoenlijk in gezeten hebben. Nou, dat is toch een van de doelen, die je hebt. En de tuin bijhouden en toestanden. Nou.