Mien vindt het belangrijk om gewoon de dingen te blijven doen

dinsdag, 27 september, 2011

[lacht] Ja, maar als ik, als ik zeg, het hoort niet bij mij, dan zit ik te liegen, want zo is het niet. Het is er gewoon bij gekomen en ik zeg niet dat het een cadeautje is, maar we hebben het wel gekregen. Ja. En wij, nou ja, net als wat ik zeg van wij hebben vanaf het begin af aan gezegd van toen we het wisten, van zolang mogelijk blijven we gewoon hetzelfde doen als dat we altijd deden. En ja, er gaat mij nu wel eens wat mis, dat ik iets ergens anders neer zet of zo maar [-].

Hetzelfde doen. Wat is dat?

Nou , Wim kookt eten, ik was af en ik doe de was en onze eigen taken, die we [-]. 's Morgens zorgt Wim altijd voor het eten, want dan moet hij toch uit het bed om te spuiten voor de suiker en dan maakt hij gelijk eten voor ons. En ja, vroeger deed ik dat en nou dat hij is gaan spuiten, doet hij dat gewoon en krijg ik heerlijk mijn eten op bed. [lacht] En is 't winter, dan gaan we nog weer een poosje slapen en is het mooi weer, dan gaan we na het eten eruit. Ja.

En welke dingen blijven jullie nog meer hetzelfde doen?

Tja [-] ik denk dat eten koken, dat van Wim die, heb ik de eerste [-]. Ik zei, ik doe het de eerste dertig jaar en nou is hij aan zijn dertig jaar bezig [lacht] om eten te koken. Maar ja, in elk geval het is wel zo van, iets wat ik, ik kan niet zo gauw wat bedenken, wat ik altijd doe. Of het moet niet kunnen, dat 'ie het doet, maar normaal gesproken dan doe ik dat gewoon.

Ja. En waarom is dat zo belangrijk om die dingen te blijven doen, die jullie altijd deden?

Nou, ik denk ook van, dan blijf je in het stramien. Anders ga je op je stoel zitten en dan ga je harder achteruit denk ik als je zit van, ik ben de patiënt en ik kan niks meer. En ik denk dat als je het zo gaat zien, dan ga je inderdaad heel hard achteruit en dan kun je ook niks meer. Ik vind het al jammer dat ik geen auto meer mag rijden, niet meer mag fietsen, want anders ging ik eens alleen ergens op bezoek of weet ik wat. En als ik nou erheen wil, dan moet je eigenlijk samen of als het dichtbij is, dan zet 'ie me ergens af of zo, maar je gaat niet, hij gaat me niet in [plaats] zetten voor een kopje koffie drinken en een uurtje later weer ophalen. Dus. Maar wel als hij ergens heen moet voor een vergadering of zo, dat ik dan meerijd en dat ik dan ergens op bezoek ga. Dat gebeurt dan nog wel eens. Ja [-].