Alfons wil euthanasie toepassen als hij vijf dagen naar de dagopvang moet

zondag, 2 oktober, 2011

[-] Ik heb euthanasie bedacht. Ik wil, ik wil hier blijven wonen en als ik, pas als ik hier wegga, dan wil ik euthanasie laten plegen. Ik realiseer me wel, dat je, dat het, dan een gedag zeggen wordt. En plat gezegd nooit meer, nooit meer wakker worden.

[-] Gedag zeggen voor u [-] richting andere mensen?

Ook andere, ook andere en ook een, voor mij dat ik, dat ik dus dan alles gezegd moet hebben, wat ik zeggen wil.

Ja. Kunt u ook aangeven wat voor u de reden is om euthanasie toe te passen?

Ik wil [-] die huisarts die ik, die ik had, heb, daar heb ik een goede band mee. En die wil euthanasie plegen. Ik weet nooit hoe dat heet. Of, of je euthanasie pleegt of doet of weet ik wat. Maar die, ik weet dat dat mijn voorland is. Ik, ben nu aan dagopvang. Daar zit ik nu in en ik weet dat mijn voorland is een verzorgingstehuis. En dan zeg ik van, nou, effe niet. Want dan heb ik een andere huisarts en waarschijnlijk ben ik dan zodanig van de kaart dat ik die arts helemaal nooit duidelijk kan maken, hoe en wat.

Dus wil ik voor die tijd euthanasie laten plegen. En mijn huisarts die, die doet dat gelukkig, hoop ik. Die dagopvang is heel erg, ik vind het prettig [-] heel erg, heel erg prettig. Ik denk dat ik [-] het is, het is maandag, donderdag, vrijdag, dat ik daar naartoe ga. En je kan, je kan maximaal vier dagen per week daar meedoen en geen vijf. En pas als je dus, ik denk dat als ik in vijf dagen zou, zou moeten, dat dan euthanasie voor mij im Frage is. Dat dat dan in beeld komt.