Alfons vertelt dat hij agressief werd en slechter ging rijden

zondag, 2 oktober, 2011

[diepe zucht] Ik denk dat die FTD 2006 begonnen is. Ik ben in 2000, in 2002 heb ik mijn vrouw leren kennen. In 2006 zijn we getrouwd en in 2010 zijn we gescheiden. In 2011 is de diagnose pas gesteld. En ik denk dat het in 2006 begonnen is.

En hoe merkte u dat?

Achteraf merkte is dat pas doordat ik agressief was naar [naam] toe, mijn vrouw. En [-] ik, dat was helemaal niks voor mij om agressief te zijn. En ik denk dat het toen begonnen is. Ik heb, ik heb een paar keer [-] een paar keer heb ik, ben ik agressief geweest. Ik ben ook, ik heb ook een laptop kapot geslagen, twee laptops heb ik kapotgeslagen. Ja.

Uit die agressiviteit zich in het kapot slaan van zaken of ook op andere manieren?

[-] Ik denk dat ik, ik heb, [mijn vrouw] drie keer een tik gegeven. Meer een tik van, van wordt nou wakker. Dan dat ik haar geslagen heb. En zij is gelukkig wel gebleven, gelukkig, ben ik haar eeuwig dankbaar voor. En tja [-] ik weet het niet verder.

Nee. Dus in 2006 begon voor u de Frontotemporale dementie, omdat u agressiever was, terwijl u dat eigenlijk niet was.

Ja.

Wat gebeurde er daarna?

[-] Ik, dat, ik denk dat het, ik heb alleen maar te maken met verschijnselen. Met, ik weet alleen maar van dingen die mij verteld zijn. Dat ze, dat mijn vrouw vond dat ik slecht auto reed. En ik weet helemaal nergens van. Mijn vrouw vond dat ik haar geslagen had en terwijl ik [-] heel duidelijk het idee had van, ik heb jou alleen maar een tik gegeven zo van, wordt wakker. Ik heb begin vorig jaar, begin 2010 heb ik die laatste notebook kapot geslagen. Die heb ik dus in, dat slaan is in de periode van, nee, 2010, 2006, vijf jaar, in de periode van vijf jaar gebeurd. En dus ja, ik weet het, ik weet het helemaal niet.