Steef probeert zijn hoofd ‘wakker te houden’ door muziek, puzzels en samen praten

dinsdag, 24 januari, 2012

En dan, het belangrijkste wat bij mij nou nog zo werkt, dat is dat ding de radio. Ik heb daar een berg klassieke muziek zitten, dat hou je niet voor mogelijk [lacht]. Alle symfonieën heb ik, en daar kan ik wel, als zij ooit ging kienen en zo dan zit ik hier alleen en televisie is dik niks en zonder is er altijd en dan zit ik altijd naar de muziek te luisteren. Ja. Dat is mijn hobby, muziek luisteren.

Wat doet dat met u, op dat moment?

Heel rustgevend. Ja. Heel rustgevend gevoel is dat. En dan doe ik gewoonlijk ook nog een klein beetje als afwisseling, een puzzeltje maken. Kruiswoord puzzeltjes, die hebben we wat gemaakt die dingen. Maar met twee van die sterretjes erop. Dus moeilijker kan ik niet, dat doe ik niet. Dan moet ik teveel, dat doe ik ook maar voor hier boven om hem een beetje wakker te houden hè.

Ja?

Ja [lacht] Het is [-].

Dus om de boel hierboven wakker te houden, puzzelt u?

Ja ook ja.

En wat doet u nog meer om de boel hier wakker te houden?

Ja als de televisie af staat of zo, bedoel je? De televisie als die af staat dan zitten wij hier samen te buurten.

Te?

Buurten, samen praten. Ik zit dan daar, en zij zit dan hier. En dan nemen we de dag door en zo, enne, en dan praten we over dit, en over dat, en over de camping en over de verjaardagen, en al die dingen. Ja. Maar dat kan ze goed. Die kent me precies.