Mark vertelt niet altijd alles over zijn klachten aan zijn omgeving

donderdag, 3 februari, 2022

Interviewer: Ja. En u gaf al aan over familie. Wat doet het met … Wat voor invloed heeft het hebben van long COVID op relaties met vrienden bijvoorbeeld? 

Mark: Ja, nou, is lastig. En verjaardagen en dat gedoe, door de corona kon je sowieso al niet zo makkelijk bij mekaar komen. En ze weten wel dat ik het heb en nou ja, ze weten ook wel dat het nou ja, wat het dan doet. Maar ik, ja, ik vertel ook niet alles daarna of iets dergelijks. Dus ja, we hebben wel gehad dat ze dan of hier komen of dat we daarheen gaan, maar ze weten niet dat ik dan de rest van de avond gewoon niks meer doe en op de bank lig. En helemaal ja, nou ja, nog naar de wc ga of iets dergelijks, maar voor de rest wachten totdat we naar bed gaan.

Interviewer: Ja. En vertelt u dat bewust niet?

Mark: Nee. Nee, ik vertel ook niet altijd alles. Want natuurlijk, ja, niet alleen het onbegrip maar ja, ik wil ook voorkomen dat ze zeggen van ja, maar we gaan er niet meer heen of we doen het maar niet want dat, dat brengt weer een aanslag op hem. Ja, dan zie ik helemaal niemand meer. 

En familie weet het wel, maar begrijpt het ook niet altijd. Die … En die hebben natuurlijk nog niet echt gezien wat voor impact het heeft zeg maar.

Degenen die het echt weten, ja, dat is mijn dochter en mijn vrouw.

Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren

Klik op "ik ga akkoord" om cookies toe te staan.