Impact

Hier beschrijven we de ervaren impact van deelnemers op verschillende aspecten van het leven. Impact op de gezondheid, op het dagelijks leven, op werk en financien en op het sociale leven. 

In dit thema bespreken we de impact van post-COVID op de lichamelijke en psychische of mentale gezondheid. Iedereen sprak over de impact van post-COVID op hun gezondheid. Op lichamelijk gebied vertellen veel deelnemers over dat ze veel minder kunnen doen vergeleken met voordat ze ziek werden. Dit wordt ook wel verminderde belastbaarheid genoemd. In dit thema bespreken we verder nog andere aandoeningen die door COVID-19 zijn ontstaan, mentale klachten die deelnemers ervaren door post-COVID en de angst om opnieuw besmet te raken. 

In dit thema wordt de impact van post-COVID op het dagelijks leven van de deelnemers beschreven. Daarbij vertellen deelnemers over hoe hun leven veranderd is en over de impact op het kunnen doen van het huishouden en het uitoefenen van hobby’s.

In dit thema wordt de impact van post-COVID op werk en financiën besproken. Deelnemers vertellen over de invloed van post-COVID klachten op het kunnen uitvoeren van hun werk, over het doorwerken ondanks het hebben van klachten, over aanpassingen in hun werk, en over geldzorgen.

In dit thema bespreken we hoe post-COVID invloed heeft op het sociale leven van deelnemers. Hier komt onder andere naar voren dat deelnemers over het algemeen veel minder sociaal contact hebben met vrienden en/of familie sinds hun langdurige klachten. Daarnaast wordt besproken op welke manieren deelnemers nog wel sociale contacten kunnen hebben en hoe hun sociale omgeving zich aanpast. Verder bespreken we ook de afweging die deelnemers maken over wat ze wel of niet delen over hun situatie en met wie.

Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren

Klik op "ik ga akkoord" om cookies toe te staan.