Mels vertelt aan iedere hobbyclub waarom hij soms anders reageert

woensdag, 23 november, 2011

Dat zal ik u vertellen. Toen ik er geleidelijk aan wat meer mee geconfronteerd raakte. Ja, ik zit in de kaartclub, ik zit in de schutterij, ik zit in, nou ja zo noem ik een aantal dingen waar ik in bezig ben en actief ben en ook actief geweest ben. Dus ik heb ook wel wat weg laten vallen. Maar ik voelde dus gewoon dat de mensen om mij heen, dat die op een gegeven moment een beetje vreemd gingen reageren. Ja, dat zijn de gevolgen daarvan. Wat heb ik toen gedaan. Dus elke groep waar ik ook bij was, die heb ik allemaal als groep aangesproken. Ik heb ze allemaal aangesproken.

En of die groep nou tien mensen was of twintig, daar trek ik mij niks van aan, want dan ga ik er gewoon midden tussenin staan. En dat heb ik dan voor elke groep of waar ik ook bij ben, die heb ik allemaal aangesproken en ik heb gezegd dat ik een bepaalde ziekte heb. En dat is de reden dat jullie zien dat ik wat anders reageer. En dat heb ik, in het openbaar heb ik dat uitgesproken. Dus nou hoeft er niemand bij mij te komen dat ik weet dat die in die groep zit en hoeven ze niet bij mij te komen van daar wist ik niks van of hoe dan ook. Hè. Ik heb het toch verteld van, dat weet je toch dat ik een bepaalde ziekte heb waar ik problemen mee heb. Ja. Daar moet je wel stevig voor in de schoenen staan om dat openlijk in de groepen zomaar te zeggen. Hè?.

Waarom moet je daar stevig voor in de schoenen staan?

Ja, omdat de mensen je vreemd aan kijken. Hè, dus er zijn oogcontact reacties. En, en ja ik zie dat natuurlijk hè. En vooral ook als je met een groep weet ik wat, bezig bent en die groep die dunt zich uit, ja, dat voel je.