Joke S. gaat met haar man om als een kind

vrijdag, 21 oktober, 2011

En als ik met mijn man speel als een klein kind, als ik hem zo behandel maar wel met het oogpunt van, je bent eigenlijk een jongen van een jaar of acht of geef het een nummer. Dan kan ik veel meer met je bereiken. Dus daarom heb ik hem ook heel lang hier in huis kunnen houden.

Maar hoe was het dan voor u dat u uw man, waar u gewoon een relatie mee hebt, of had, en dat hij dan opeens, dat u hem moet benaderen als een kind van acht?

Ja. Ja, dat is heel vreemd, en dat gaat gewoon in een automatisme. Dat je opeens ziet van, ik kan hem beter behandelen als een kind want hij doet allemaal kinderdingetjes en dan ga je wel eens met je vingertje zo staan. En dan zie je dat het effect heeft. Maar anders dan loop je tegen een gefrustreerd [-], word jij gefrustreerd omdat je ziet van, wat doet hij achterlijk. Want dan ga je het daarop gooien. Maar als je dus duidelijk gaat zien, je doet net als een kind, dan kan je ermee gaan spelen. En dat is wel van, je neemt een taak opeens van, je bent een moeder over je eigen man heen. Dat is heel vreemd, maar het werkt. Dus het heeft effect. Dus zo moet ik dus verder gaan. Ja, en dat gaat vanzelf op een gegeven moment. Maar ik hoefde dus niet meer met m'n vingertje [-] en je gaat mensen ook beledigen als je nog niet weet: iemand is hè? Want dan ga je zeggen, doe niet zo achterlijk! Want dat is jouw frustratie. Maar dat hoeft dan niet meer. Dus je doet ze ook [-]

Omdat u weet wat het is, bedoelt u.

Ja. Want je doet ze dan ook geen pijn meer. Dus als je ze dan als kind gaat behandelen, wel respecteren hè, maar niet echt als een [-], maar als je ze zo gaat benaderen [-] dan bereik je wat. En dan doe je niemand pijn ook. [-] En ik zeg het, het is m'n grote zoon. En nou nog steeds.