Mia merkt dat vettere voeding van invloed is op het functioneren van haar man

woensdag, 25 januari, 2012

Ja, ik kan heel goed merken dat voeding invloed heeft op het functioneren van de patiënt, van de Alzheimer patiënt. Wij gaan nog eens graag wat uit eten, dan is het eten altijd vetter als wat ik kook – want ik kook een beetje mager -, maar je kunt het toch niet laten om eens een keer dat gaan te doen. En ik kan altijd merken als we dat, als hij vetter heeft gegeten, hij een dag niet zo goed functioneert. Dat het daarboven niet zo goed zit. En dat wou ik eventjes toch erbij zeggen, want ik zou dat wel eens willen weten of dat waar was.

Of voeding van invloed kan zijn of ...

Een voeding van het vettere eten. Het vettere eten, ik merk, ik ben een echt een kokkerel. Ik doe heel graag koken, maar ik kook altijd, probeer het zo, heel veel groente, iedere dag andere groente, iedere dag echt een goeie. Eten is heel belangrijk voor een Alzheimer patiënt. Iedere dag andere groente, iedere dag andere soep en ik kan merken, maar ik zorg altijd dat het niet vet is. Maar als we dan eens een keertje gezondigd hebben, ik kan het merken.

En waar merkt u dat dan aan?

Ja, ik merk dat hij dan niet zo is, dan heeft hij weer meer mist in zijn hoofd. Dan, als hij dan naar buiten kijkt dan is het niet meer zo helder. Daar merk ik het aan. Ik kan aan het ook aan zijn gezicht merken. Als hij heel leuk en vrolijk kijkt, blozend, dan is het goed. Maar dan zie ik het dat het niet goed is. Dat zegt hij zelf ook. Ik heb vandaag geen goede dag, zegt hij.