Leo is blij dat hij alcoholvrije wijn heeft ontdekt

donderdag, 29 september, 2011

Iedereen wil ik er enthousiast over maken. Mijn vrouw drinkt graag wijn. En ik ook, en ik drink ook wel wat anders. Maar mijn vrouw drinkt wijn als water. Dat betekent, dat een glas wijn, hop, en dan is hij weg. En praat gezellig en leuk en nou en dan: wil je nog een glaasje wijn? Ja oh, gezellig. Dat is altijd het beeld geweest. Maar ja, bij dit, deze situatie, met medicijnen en haar ziekte geschiedenis, is mij geadviseerd om dat een beetje rustig aan te houden. Maar ja, iedereen kent haar als die leuke sociale meid, die altijd gewoon leuk dan [-]. En toen werd ik getipt. Je hebt ook wijn en dat is alcoholvrij. Ik was er helemaal niet van op de hoogte. Dus ik ben naar Gall en Gall gegaan, reclame. En oh ja zegt hij, wat wil je. Wit, rood, rosé? Ja ik denk: joh hoe doe ik dat nou. Dus toen heb ik gewoon mijn vrouw, op een gegeven moment, ik heb één fles gekocht. En bij de andere wijn, ik zeg op een gegeven moment, ik zeg: ik heb hier een wijntje, die is wat zoeter. Ik vind hem zelf niet zo lekker. Maar wat vind jij ervan? Oh zegt ze, heerlijk, heerlijk. Ik zeg: nou, dat is fantastisch. En ik zeg; en weet je wat nou zo fijn is, dat ding is ook alcoholvrij. Dat gaat er niet in. [-]

Hoe bedoelt u?

Als ik dus, nou het gaat er niet in dat het alcoholvrij is. Het is wijn. En lekker. En als ze er zit en ik, ze heeft daar een tafeltje, staat haar glas op en de mijne staat daar. Dan drinkt ze ook de mijne of die van haar, daar vergist ze zich dan makkelijk mee. Maar ze houdt ook op na twee of drie glaasjes, want dan zegt ze: ja, nee, dat moet ik niet doen, want dat is niet goed voor mij. Terwijl het alcoholvrij, het is gewoon limonade bij wijze van spreken. [lacht] Hè, fantastisch! Want echt, ze drinkt, ze heeft geen rem. En dat heeft nergens mee te maken, want ze weet namelijk niet dat ze het al gehad heeft. Dus ze drinkt glas weg, hop weg, want ze drinkt niet nipt niet, maar het is zo'n grote slok. En dan meteen van, ja, krijg ik ook nog eens wat weet je, dat werk.

[-] U gaf wel aan dat het alcoholvrij was?

Ik zeg het iedere keer, maar ze weet het nog niet. [lacht] Ik heb het eerst vrij laten kiezen, bewust, omdat ik dat niet wilde opdringen, want ja, het is toch een patiënt die dat niet zelf kan beslissen. Dus dat vond ik niet eerlijk. Denk, dan moet ik het maar remmen. Maar dan ben je die oude zeikerd die dan zit te zeuren hè. Wil ik ook niet. Nou, dus op een gegeven moment toch, ik zeg: maar het is mazzel hè. Het is ook nog alcoholvrij. oh. Maar het komt er niet in. Nou, goed.