De vrouw van Nico kreeg eerst haldol en nu oxazepam als rustgevend middel

vrijdag, 14 oktober, 2011

Die wou beginnen hierom, dat ze onrustig werd met Haldol. Haldol, dat is het agressiefste, wat je maar kunt krijgen en waar je niet zo vanaf bent. Ze heeft het inderdaad ook een keer gehad in [instelling voor jongdementerenden]. Nou, toen was ze echt voor haarzelf een gevaar, maar ook voor de verpleging. En toen hebben ze echt een Haldol injectie moeten geven. En dat hoorde ik en ik op internet, want ik heb er zoveel verhalen over gehoord. En toen heb ik haar ook meteen, heb ik gevraagd of ik met haar kon praten over het middel. En ze zegt, ja, maar ik ben er geen voorstander. Ik zeg, maar ze heeft het wel gehad. Dat moest op dat moment even, anders had ze zichzelf verwond. Ze draaide helemaal door. En dat was in de eerste week. Ja. Zo zo het huis uit. Dus dat moest even. En toen ben ik met d'r aan het discussiëren gegaan van, zijn er geen andere middelen als Haldol of kennen jullie alleen maar Haldol? Ik zeg, want je spuit iemand gewoon plat, hè? Ja. Toen zegt ze, dat ga ik ook niet meer gebruiken, zegt ze, want [mijn vrouw] reageert er negatief op. Dus ik ben verder gaan zoeken, een vervangend middel voor die Haldol. En toen ben ik op een gegeven moment op Oxazepam gekomen. Dat is ook een middel, waar je snel ook vanaf kan stappen en op een ander middel over zou kunnen gaan indien nodig.

Maar dat is dan, u heeft het dan opgezocht, maar de arts zelf niet?

Nou, de arts, die had ja, toen ik dat middel zei, ik zei vervangend. Toen zegt ze, ja, er zijn zoveel verschillende middelen. Zegt ze, maar het moet wel bij haar eigen medicijnen aansluiten, maar ook haar lichaam. Dat ze niet [-]. Ja, niet dat ze, dat het minder wordt, maar dat een ander deel het over gaat nemen, wat heftiger wordt. Ze moet in het geheel stabiel blijven en het liefst zo rustig mogelijk. En toen is ze toch op gaan, gaan proberen met die Oxazepam en dat sloeg in als een bom. Op een goede manier. Ja. En nu geven we nog steeds van, als ik wegga, wordt zij heel erg onrustig. Dan heb ik gevraagd aan haar even al hierom, is het dan niet handig, een half uurtje voordat ik weg wil gaan, haar vast die Oxazepam te geven. Dan heeft ze, een half uur kan het inwerken, wordt ze rustig en jullie hebben met, met de verpleging, met de verzorging minder, minder heibel. Want dat aankleden is nog steeds wat. Dat is pure angst, enkel angst.

Maar door die Oxazepam wordt die angst wel wat minder.

Ja. Het werkt heel erg goed. En het, ja, ik wil niet zeggen een onschuldig middel, maar toch honderd procent beter als die Haldol.