De vrouw van Wim M. krijgt reminyl

donderdag, 25 augustus, 2011

Want ja, het is onze ervaring, hoe eerder je het weet en eerder je aan de gang gaat om er wat mee te doen. Want je kunt niks vinden om het beter te maken maar je kunt wel middelen vinden om er op een zo goed mogelijke manier mee om te gaan. En er zijn, maar dat helpt niet voor iedereen, medicijnen om het proces van de dementie te vertragen. Mijn vrouw heeft die medicijnen, dat was ook een procesje apart

Welk medicijn is dat dan?

Dat is Reminyl. En dat begint met 8 mg per dag. En in het begin kreeg ze daar wat last van, voelde ze zich wat beroerd, misselijk en zo. Maar na een poosje was ze er aan gewend. En toen zeiden ze op het ziekenhuis, waar we dan zo één keer in de zoveel tijd komen, nou dan proberen we nu 16. En toen kregen we capsules van 16 mg. En [-], dat ging weer mis. Ze werd er weer hevig beroerd van. Toen zijn we er weer, toen zijn we ermee gestopt en terug gegaan naar acht. Nou en dat ging een hele tijd goed en toen kwamen we weer in het ziekenhuis en toen zeiden ze daar van nou we willen het toch maar weer capsules van 16 proberen en toen zei ik, nou dat denk ik niet. Ik denk dat het beter is om eens te proberen als u twee keer op een dag 8 mg voorschrijft. Dat ze dat misschien veel beter verwerkt als één keer die 16. Nou, de betrokken persoon die keek van wat is dit nou weer voor iets vreemds, dit heb ik nog nooit meegemaakt. En volgens mij kon dat niet, volgens hem. Maar hij zei, nou ja laten we het maar proberen. En dat gaat uitstekend. Dus dat werkt wel.

Dat, dat had u zelf voorgesteld.

Ja, ja, ja, op een gegeven moment ga je zelf ook wegen zoeken en dingen zoeken waarvan je denkt, die zouden kunnen helpen.