Nico werd zich door de diabetes nog bewuster om minder internsief te leven

maandag, 9 december, 2013

Ik stuur daar nu wel wat meer op maar dat is, dat is niet alleen vanwege de diabetes. Dat heeft ook gewoon te maken dat je [-] dat ik dat leven niet leuk meer vond of niet, dat dat gewoon niet werkte, dat het ook gewoon ook alleen nadelige effecten had. Het is ook wel zo van, dat, u dat ik ook wel geleerd heb dat je je niet overal meer druk over moet maken of dat je niet overal het maximale uit hoeft te halen of wil halen. Dat speelt zeker ook mee. Dus ik, ik stuur het wat beter, om het zo te zeggen. En maak meer keuzes. Laat me niet verleiden om dingen te moeten doen. Dus daar ben ik wel een stuk relaxter in geworden. En dat scheelt allemaal wel.

Prettige bijkomstigheid.

Ja. Het gaat dubbelop, hè. Je, je [-] die keuze heb ik al een beetje vooraf gemaakt. Maar je gaat je nu wel wat bewuster worden van die keuze en nog meer die keuze benadrukken. Dat doe ik wel. Ik laat mij niet meer opjagen of zo. Als mensen mij opjagen, dan zeg ik ja, alles goed en wel maar dit is mijn tempo, hier moet je het mee doen. Dus dat haasten of opjagen of dat mensen vinden dat alles maar tegelijk moet, dat doe ik niet meer. Maar dat [-] zeg maar [-] maar daar komt ook een stuk rust voor terug. En die rust straal ik ook uit. En die rust zorgt er ook voor dat dat allemaal weer netjes in evenwicht komt of dat mensen, ook weer wat rustiger worden en dat opjagen wat loslaten. Ja. Dus dat scheelt wel. Je kan [-] in die zin kan je je omgeving aardig sturen met de manier waarop je zelf bent en gedraagt. En dat helpt allemaal wel. Ja, zeer zeker. Dus zeg maar voorheen kon ik me nog wel eens druk maken over een kwartier te laat komen of zulke dingen, dat heb ik helemaal niet meer. Maakt niet uit. Het gaat [-] het komt wel goed, komt wel goed.

Ja, mooi.

Vertrouwen hebben. Dat maakt het allemaal wat relaxter. En het relaxt zijn draagt natuurlijk weer bij. Dat is natuurlijk wel absoluut een feit.

Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren

Klik op "ik ga akkoord" om cookies toe te staan.