André vindt het teleurstellend dat euthanasie niet meer mogelijk is

dinsdag, 27 maart, 2012

Weet je, daar speelt ook nog doorheen dat wij jaren lang al lid zijn van de vereniging voor vrijwillige euthanasie. En we hadden voor onszelf zo'n gedachte van nou, als je, als de kwaliteit van het leven het niet meer interessant maakt, dan moeten we maar euthanasie laten toepassen. En zij was het daar van harte mee eens. En eigenlijk kan het gewoon niet meer. Zij kan niet meer zeggen van, ja, ik wil dat of ik wil een eind aan mijn leven maken. Terwijl mijn zus, die heeft dat twee jaar geleden nog wel gezegd en die wist wanneer ze ging sterven. Die had Parkinson. Ja. En die heeft dat ook heel goed besproken met de familie en ja, het was ook wel een ondragelijke toestand aan het worden. En ja, voor dementie patiënten, die in hun laatste fase gaan geraken, daarvan kun je je afvragen van, zouden die mensen nog wel, zouden ze dat zelf gewild hebben? En ik denk eigenlijk van niet, maar die helpen ze niet meer [-].

En wat doet dat met u dat u, nou ja, dat zij dat eigenlijk altijd wilde en dat ze daar nu zelf niet meer over kan beslissen en nu ergens in belandt, wat ze misschien helemaal niet zou willen?

Nou ja, ik, ja, over dit soort dingen kun je natuurlijk nooit meer met d'r praten. En [-] en als ze echt, ja, van voor niet meer weet dat ze van achter leeft en dat ze eigenlijk alleen nog maar een soort kasplantje is, dan denk ik dat ze dat nooit heeft gewild. En dat vind ik dan wel teleurstellend dat dat zo moet gaan. Ja. Dat doet het met me. [-]