Het zorgen voor zijn moeder heef Tom rijker gemaakt

dinsdag, 14 februari, 2012

Nou, het heeft me wat bewuster gemaakt van wat ik zo net al zei. Van ik heb weinig tegenslag gehad in het leven, dat lacht mij wel toe. En het is ook niet echt hè maar dat maakt, maakt mij wat bewuster van andere mensen. Het heeft mij eigenlijk geestelijk wat rijker gemaakt. Als ik het zo bekijk ja, het heeft mij wat breder in de schoenen gezet.

Kan je dat wat meer uitleggen, wat je daarmee bedoelt?

Poeh, [-] ja het is, het is geen tegenslagen of zo, maar gewoon de [-]. Ik kreeg een wat andere rol in het leven en die maakt, dat heeft mij wat, wat een geestelijk wat een breder geïnteresseerd mens gemaakt. Merk gewoon wat meer, meer, nou ja, ik was niet een egoïst of een egocentrisch figuur maar ik ben nu wat breder geïnteresseerd merk ik wel. Gewoon meer interesse in de dingen van andere mensen en dat je daar wat gevoeliger voor bent. Ja dus wat dat betreft heeft me dat wel wat wakker geschud. En niet op een drastische manier, gewoon op een subtiele dat ik denk oh oké. Ja, en eigenlijk. Beter kan ik het niet onder woorden brengen.

Dus je vindt dat je zelf ook veranderd bent door wat er gebeurd is ?

Ja. En op een positieve manier. Niet, niet negentig graden, grote, grote veranderingen, maar gewoon een subtiele, ja, manier van bewust zijn van dingen. Ja, dat [-]. Op zich wel wat dat betreft wel op een, ja omdat als je er een positieve naast deze negatieve dingen wilt zetten, vind ik dat ik er zelf, ja, geestelijk wat rijker van, er is meer in het leven dan alleen maar je eigen dingen.