André is door de eenzaamheid chat-verslaafd geraakt

dinsdag, 27 maart, 2012

Nou, om acht uur dan zit je als partner een beetje alleen. En ja, je kan eigenlijk niet weg, want ja, je moet zorgen dat ze niet opstaat en uit bed komt en de deur uitloopt. Dus het is, het is redelijk saai eigenlijk. Ja [-].

En wat doet dat met u?

Nou, wat doet het? Ja, ik heb gemerkt dat ik, dat ik. Ik heb een computer en ik zit er nogal eens achter dan zo 's avonds. En ik heb gemerkt dat ik dan probeer via de chatsites wat contact te zoeken of anderen met mij. Ja, om gewoon eens een beetje, een beetje wat, communicatie te hebben met anderen. Want ondanks dat ik in dit centraal wonen project woon. Ja, 's avonds ga je toch niet eigenlijk het huis uit om met je buren of zo [-]. Ja, ze komen af en toe wel eens even bij je binnen wippen, maar ja, iedereen heeft zijn eigen stekkie hier, dus dat gebeurt ook niet zo vaak. En vanuit mijn achtergrond, dat ik altijd in de IT sector gewerkt heb, word ik nogal eens gevraagd om te assisteren bij problemen met PC's en het installeren van van programma's en dat soort dingen.

Maar zelf heb ik gemerkt dat ik nogal eens aan het chatten ben met andere mensen. Dan gaat dat met name om de communicatie. En eigenlijk ben ik daar een beetje in doorgeslagen. Want als je aan het chatten bent, dan kun je ook met verkeerde mensen gaan chatten. En mensen die bijvoorbeeld zeggen, die een verkeerd of een zielig verhaal ophangen en zeggen van, dat ze, dat ze niet gegeten hebben en geen geld hebben om te eten of dat ze medische verzorging nodig hebben en daar geen geld voor hebben. En toen ben ik een paar keer gaan geld overmaken naar die mensen en dat is eigenlijk een beetje van kwaad tot erg geworden. Want de kring van mensen ging zich uitdijen en de vraag naar geld werd groter en daarin ben ik recent heel erg geschrokken hoeveel geld ik daarmee ben kwijtgeraakt. En daarmee heb ik ook eigenlijk een stuk van het geld opgemaakt, wat we eigenlijk voor ons tweeën bedoeld hadden. En ik denk dat dat te maken heeft met het loslaten van de intentie waarmee ik de relatie met mijn vrouw heb gehad. Dat daar ja, verwijdering is ontstaan en ja, je misschien toch wat genegenheid zoekt bij anderen. [-] Ja [-].