Shamilla is oververmoeid omdat ze alles alleen moet doen en geen steun van haar partner krijgt

dinsdag, 1 oktober, 2019

En ik heb ook alles vanaf het begin… ik ben nu… ze is nou bijna vijf maanden, heb ik ook alles zelf gedaan. ’s Nachts, overdag, alles alleen gedaan. En dat is wel eh zwaar, als je echt alles alleen moet doen. Als je alleenstaand… ja, ik ben niet alleenstaand, maar… als je gewoon echt alles alleen moet doen, dan is het echt wel heel zwaar. En eh, dat merk ik nu af en toe ook nog weleens. Gewoon… dat het gewoon ja, soms wel echt moeilijk is. En ja, er zit ook geen… ook geen handleiding bij. Je moet alles zelf ontdekken.

……

In het begin heb je hulp. Maar ja, dan sta je op een gegeven moment alleen en dan heb je weleens… soms dan huilt ze of dan weet je niet wat er is. En dan had ik wel echt zoiets… dat ik soms echt met mijn handen in mijn haar zit, van ja, hoe moet ik dit nu aan gaan pakken? Of hoe moet ik dit nu doen? Ja, in feite wijst het zich vanzelf, want je hebt gewoon… je hebt in een keer ja, hoe moet ik het zeggen? Je hebt in een keer een, een eh ja, een gevoel van ja, ik ben moeder, dus, dus ik moet verder. Ik moet dit doen en ik moet dat doen. Je hebt gewoon die overlevingskracht van ik moet het gewoon doen. Terwijl dat ik zelf ook wel echt gewoon eh, bijna op instorten gestaan heb.

…..

Ik denk dat ik gewoon te oververmoeid was. Te eh… Overdag continu met haar bezig. Je ben ’s nachts ook continu… ik heb nachten met haar opgezeten omdat ze zo erg die buikkrampjes had en dat ik ook gewoon echt niet meer… dat ze bleef huilen. Denk van ja, wat moet ik doen? Weet je? Ik weet het gewoon niet meer. Je hebt net een fles gehad. Ik probeer je in slaap te wiegen, wil ze ook niet. En eh, op een gegeven moment zit je gewoon met je handen in je haar, dan weet je het gewoon niet meer.

……..

Hij is ook altijd heel druk met andere dingen en zo. En eh, die zorg ja eh, heb ik gewoon op mij genomen voor het kind. Maar dat zeg ik, dat is wel heel zwaar. Als jij wel iemand gewoon naast je heb liggen waar je van denkt, oh die kan je wel helpen, niet helpt en je alles alleen moet doen [spreekt zachtjes]. Dat is wel heel zwaar. Ja. En daar heb ik nu nog vaak heel veel moeite mee. Maar ik sta in de overlevingspositie. Zo zie ik het zelf. Ik moet voor haar. Anders doet niemand het. En dat is wel heel moeilijk