Verloop COVID-19

Dit thema beschrijft de ervaringen met het verloop in deze eerste periode. 

Verloop COVID-19

Veel deelnemers geven aan dat ze dachten na een week of twee wel weer een stuk beter te zijn, maar dat dit vervolgens erg tegenviel. Er wordt bij een aantal wel een verbetering ervaren ten opzichte van flink ziek zijn. Het hoesten is minder en de koorts afgezakt. De hoofdpijn en vermoeidheid blijven. Anderen blijven vier tot vijf weken ziek. Sommige deelnemers voelen zich na de eerste acute fase in eerste instantie weer beter, maar anderen blijven zich niet helemaal fit voelen. Als de eerste weken van ziek zijn voorbij zijn proberen de meeste mensen het leven weer op te pakken door weer aan het werk te gaan of huishoudelijke taken op zich te nemen. Hierbij is de ervaring dat het niet goed gaat. Deelnemers blijven moe, het werken lukt niet, ze hebben veel rust nodig en de klachten verergeren. Er zijn ook deelnemers waarbij veel klachten uit de acute fase blijven, er geen herstel optreedt en het niet lukt om weer activiteiten op te pakken.

De deelnemers die in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest herstellen thuis en verwachten wel een wat langer herstel nodig te hebben. Een aantal geeft aan dat er wel herstel is, maar dat de vermoeidheid bleef. 

Deelnemers die op de Intensive Care (ic) waren opgenomen zijn eerst naar een revalidatiecentrum gegaan om vervolgens thuis verder te herstellen. Dit is een langdurig proces met veel verschillende betrokken zorgverleners waarbij aandacht is voor long- en hartproblematiek, conditieopbouw en verwerking van de ic opname.  

Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren

Klik op "ik ga akkoord" om cookies toe te staan.