Indira koos na lang overwegen voor de 20-weke echo, omdat het fijn is om bepaalde dingen van tevoren te weten; het moment zelf was spannend – daarna was ze blij

vrijdag, 12 oktober, 2018

Toen kwam de twintigwekenecho en eh, ja dat is, dat lijkt alsof je dat eh moet doen, maar dat hoeft, dat is ook een keuze en daar heb ik me ook heel erg in verdiept wat ze dan allemaal testen en wat je ook ehm, eh… als ze iets ontdekken, wat dan de, wat, wat je dan vervolgens wel of niet kan doen zeg maar of wat het oplevert. Want soms kan het namelijk ook stress opleveren zonder dat je iets kan doen. Dus dat eh, en wij hadden toevallig in onze verloskundigenpraktijk een aantal een situaties waarin mensen iets ontdekten, wat achteraf helemaal niks bleek te zijn, waardoor ze de helft van de zwangerschap in de stress hadden gezeten. Dus dat verhaal had ik een beetje in mijn hoofd, dus we hebben best wel lang er over gedaan om zeker te weten dat we die twintigwekenecho gingen doen [lacht] en uiteindelijk eh heeft de doorslag gegeven dat sommige dingen zijn gewoon wel heel fijn om van tevoren te weten. Want als je bijvoorbeeld iets met eh het hartje hebt of met je slokdarm of eh dan, als je dat niet van tevoren weet voordat het kindje geboren wordt, dan kun je dus ook niet meteen iets doen. Terwijl als je het wel van tevoren weet dan kan je meteen, meteen iets doen. Dus wij hebben uiteindelijk gekozen om wel die twintigwekenecho te doen, maar toen waren we zo laat dus dat moest [lacht] in [naam stad], dus toen konden we niet meer… maar dat was eigenlijk ook wel weer fijn want daar hebben ze een heel groot scherm, dus maar daar zaten we echt met zwetende handen, want heel veel mensen zien het als het moment waarop je het geslacht zien of als een mo-, als een leuk moment. Is het ook voor een deel maar het is ook een heel spannend moment.  Want ze gaan echt checken hoe het met je kindje gaat.

…….

Maar het was gelukkig allemaal goed en daar ben ik wel heel blij mee eh, dat we uiteindelijk… het was ook wel ook een keuzemoment dat we wel uiteindelijk hebben gekozen om het wel te doen. En dat het nu gewoon eh, ja het was allemaal goed dus dan ben je blij dat, dat dat gecheckt is. Dus dan kun je ook weer van alles meer genieten zeg maar, van de zwangerschap.