Anne (B) maakte na een paar dagen een schema om rustmomenten in te plannen

vrijdag, 28 juli, 2017

En het bezoek allemaal, want we hebben een vrij grote families en vriendenkring. Dus het is gewoon heel druk geweest. We hebben ook echt tot vier maanden gewoon constant bezoek gehad, dus da’s gewoon heel druk. Héél veel collega’s die wilden komen en… Dus daar hebben we ook echt op een gegeven moment een soort van schema in moeten maken van ook bijvoorbeeld twee per dag. Ehm, ja en dat je ook gewoon zelf je rustmomenten hebt, met je gezin gewoon.

I: En was dat moeilijk?

 Ja, dat was… Ja, dat was heel moeilijk om te plannen zeg maar, om het gewoon goed… Je wil het graag goed doen ook. Want je wil iedereen een kans geven natuurlijk, maar je wilt het ook voor haar goed doen. Want ik bedoel, haar rust gaat voor. Ehm, maar we merkten dat zij het eigenlijk heel goed deed. Zij ging ook gewoon… Zij sliep heel veel de eerste weken en dat komt waarschijnlijk omdat ze drie weken te vroeg was. Eh, en in het begin sliep ze veel, omdat ze te weinig voeding kreeg dus dat was niet goed natuurlijk. Maar daardoor wa-, sliep ze gewoon heel veel. Dus zij had niet zoveel last van het bezoek, maar ook wij merkten op een gegeven moment, op een gegeven moment wel was het gewoon te druk ook. Te veel mensen tegelijk. En dan merk je dat je zelf te weinig rust krijgt. Dus toen moesten we wel zelf echt stop zeggen, zeg maar. Maar toen we dat beter gepland hadden en ook ’s avonds zeiden maximaal twee per dag, of in ieder geval twee bezoekmomenten per dag, eh, ging dat wel echt beter

,….

I: En die rustmomenten echt of dat, dat schema zeg maar maken. Vanaf wanneer zijn jullie daarmee begonnen?

Ja, al na een dag of twee, drie. Want toen merkten we al van: poeh, iedereen wil en tegelijk allemaal. En ik denk dat we dat bij een tweede ook anders doen, hebben we tegen elkaar gezegd. Dat we van tevoren ook beter eh, indelen. Ik denk ook dat we van te-, , nu hadden we ook bijvoorbeeld meteen bezoek. Bij een tweede, zeker omdat we nu ook al een kindje hebben rondlopen, denk ik dat we echt kiezen voor als we thuiskomen: eerst even als gezin met de kraamhulp, totdat alles op de rit is en dan eh, bezoek uitnodigen.