Daniëlle was dagelijks bezig met haar hoge bloeddruk

vrijdag, 14 december, 2018

Eh, toen, toen ie pas hoger werd. Ik denk ook op het moment toen ik heel veel migraine kreeg, want eh toen had ik ook gezegd van: ik weet niet of dit goed is. En toen moest ik daar ook heel vaak weer voor terugkomen en nou, ik denk vanaf week … ergens november. Ik denk op de helft van de zwangerschap heb ik extra controles gekregen.

I: Hm-hm. En dat betekent dan een keer … elke week of een keer in de zoveel dagen?

Dan heb ik dus dat lijstje meegekregen; herken je een van onderstaande klachten? Dan moet je gelijk bellen.Ja. Dus toen had ik ook weer: oh, ik heb hoofdpijn. Nou, zal het dan wel niet zo zijn? Dus dan ga je er weer heen, ga je weer bloed laten meten. Nou ja, het is acceptabel, heb je verder klachten? Nee. Nou, ga maar weer naar huis. Dus het stelt op zich niet heel veel voor, maar je moet er wel elke keer weer heen en elke keer is die angst van: oh, is ie weer te hoog, wat doet dat met … Want je bent niet alleen. Je hebt ook je kindje en wat zal dat met je kindje doen? Ja, niks, denk ik, maar je moet er wel elke keer weer naartoe.

I: En dan kon je gewoon naar de verloskundige en als het dan te hoog was …

Moest ik door naar het ziekenhuis, daar werd je aan de CTG-scan gelegd voor een halfuur lang, werd de bloeddruk nog een keer opgemeten, moest je nog een keer je urine inleveren, vroegen ze naar de klachten. Nou ja, en als de urine verder goed was en de CTG verder goed was, dus met de baby alles goed, dan mocht je weer naar huis.

I: En dan mocht je weer gewoon terug naar je eigen verloskundige.

Dan mocht je weer terug naar je eigen verloskundige.