Saskia kreeg tijdens haar eerste zwangerschap kanker en liet daarna onderzoeken of ze nog kinderen kon krijgen

donderdag, 18 oktober, 2018

“Ja, wij eh, hebben eerst onderzocht of ik nog eh kinderen kon krijgen, omdat ik chemotherapie heb gehad. En eigenlijk toen ik bij de fertiliteitsgynaecoloog kwam, toen stonden er toevallig twee eitjes op springen. Toen zeiden we tegen elkaar laten we dan deze maand maar overslaan. En de volgende maand was het raak en toen waren het er weer twee. Dus ehm, dat ging eigenlijk heel snel. 

I: Ja, want kan je wat… want jullie hadden een dochter en wat is er toe … je bent, je zegt je bent ziek geweest?

 Ja, ik heb tijdens de zwangerschap van onze oudste dochter heb ik lymfeklierkanker gehad. Dus ik heb tijdens haar zwangerschap drie chemo’s gehad en daarna nog vijf. Eh, dus vandaar ook de vraag of ik nog überhaupt zwanger kon worden. En nou ja, dat kon. 

 I: Ja. En dat is gewoon natuurlijke manier zeg maar waar je uiteindelijk…Want wanneer was dat moment dat jullie dachten, oké nu willen we een…

Nou, ik had eerst zoiets van ik durf dat denk ik niet weer, omdat ik bang was dat ik weer ziek zou worden. Maar toen zij twee was, had ik zoiets van nou ja, als het kan en als de hematoloog het ook positief ziet en die had zoiets van nou het is niet hormoon gebonden, dus wat mij betreft eh, heb je nu net zoveel kans om ziek te worden, zwanger of niet. Dus toen hadden we zoiets van nou dan gaan we gewoon kijken of het kan. Nou ja, en toen kon het en toen was het daarna ook direct raak.”