Terug

Laurien kon goed duidelijk maken wat haar wensen waren waardoor ze ruimte kreeg

Tabs

Datum interview: 
woensdag, 19 september, 2018

Transcript

Ik, ik ben heel erg gaan, gaan zoeken van wat is er misgegaan in die eerste bevalling en hoe ga ik het nu neerzetten. Dus in gesprek met mijn verloskundige ehm, heb ik aangegeven wat mijn wensen waren, toen hebben ze wel gezegd, we willen wel graag dat je eh die suikertest gaat doen. Want we hebben wel het vermoeden dat je strakjes suiker gaat ontwikkelen, omdat dat in je eerste zwangerschap ook gebeurd is. En vanuit dat punt willen wij wel met jou verder kijken van hoe, hoe kunnen wij dit samen doen. En kunnen wij dit samen doen? Want dat was ook wel een beetje de vraag bij mijn verloskundigenpraktijk van, van kunnen wij dit dragen. Is het verantwoord als wij dat doen. En dat vond ik eigenlijk wel heel mooi, omdat dat natuurlijk, ik wil natuurlijk heel graag dat het op een andere manier gaat. Maar ik wil wel dat mijn kind en ikzelf gezond blijven. Eh, en niet omdat ik zo’n traumatische ervaring heb, dat dat in de weg gaat staan van een van ons tweeën, onze gezondheid.

……

Eh, omdat juist die samenwerking tussen de verloskundigen en het ziekenhuis, beide kanten op, ehm, voor mij verschil heeft gemaakt. En dat ik heel goed kon neerzetten wat ik wilde. Omdat ik één keer al ervaren had hoe ik het niet wilde.

……

Ehm, want ehm… ze zei wel overigens dat het kwam omdat ik zo eh sterk stond in wat ik wilde. En dat ik dat heel goed kenbaar kon maken naar het ziekenhuis en dat het ziekenhuis daardoor ook vertrouwen had in wat ik neerzette. Ehm, dat ik ook goed van tevoren wist over de protocollen, over wat wel mag en wat niet mag. Dat ik dat ook kon teruggeven. Dat ik ook protocollair op de hoogte was. En dat ik ook had toe- of, toegezegd van op het moment dat het mis gaat, laat ik mij ook overnemen door het ziekenhuis. En het feit ook dat mijn verloskundige ook op die manier achter mij stond en ook aangaf van ja dit is wat mevrouw neerzet en dit is ook echt wat wij zien. Eh, daardoor heb ik die ruimte kunnen krijgen.