Terug

Alies wil graag weten of zij erfelijk belast is

Nou ja, en wat ik ook wel, niet zozeer wat nou verandert, maar waar ik ook wel eens over nadenk en waar ik misschien nog wel eens verder naar ga vragen. In hoeverre is het erfelijk, daar zit ik ook nog wel eens over in. Mijn oma was dement, mijn moeders moeder. Zussen van mijn oma waren dement, mijn moeder. Ja, dan denk ik, van in hoeverre is het erfelijk? Niet dat me dat nou heel erg in de greep heeft, maar ik denk, misschien kun je dan toch nog wel een keer iets [-]. Ja, ik weet het ook niet.

Zou je dat willen weten, of het erfelijk is of niet?

Ja, dat zou ik wel willen weten, ja. Maar ja, nou, [-] ja, dat ik denk, van stel dat, dat, dat mens. Dat ik die genen heb, zeg maar. Ook die genen heb. Dan denk ik van nou, dan kun je toch wel bepaalde dingen van te voren misschien gaan regelen, die je geregeld zou willen hebben. En misschien nog meer alert nog zijn op bepaalde verschijnselen. Ja, misschien levert het helemaal niks op hoor, maar het is wel een beetje, het zou zo maar kunnen, dat iets in zo'n familie meer voorkomt.

En dan zeg je, dan zou je meer dingen geregeld willen hebben. Wat zijn dat voor dingen?

Ja, weet ik ook niet precies. Ja, misschien [zucht] ja, dat weet ik niet precies. Maar gewoon ook in, ja, dan kun je het daar toch over hebben met je man en met je kinderen. Van hoe een situatie in de toekomst kan zijn en, nou ja, wat je zelf, hoe je het zelf dan misschien geregeld zou willen hebben. Hoe je zelf zou willen wonen of ja, nou ja, dat je het erover hebt. Dat zijn dingen, daar heb je het nu niet over. Ik bedoel, je kunt toch wel van alles en nog wat hebben. Maar als je concreet weet dat iets gaat gebeuren, dan zou dat wel kunnen. Denk ik dan maar [-].

Tabs

Datum interview: 
donderdag, 16 februari, 2012