Terug

Kars moet er constant op letten of afspraken worden nagekomen

Tabs

Datum interview: 
donderdag, 1 november, 2012

Transcript

Als alles goed verloopt, ze houden zich aan de regels dan vind ik het prima. Maar als er dingen gebeuren, die ze niet nakomen, ja, dan kan ik boos worden.

Kunt u daar een voorbeeld van geven?

Een voorbeeld. Ze ligt nu praktisch de hele dag op bed, ze komt 's morgens om pakweg elf uur uit bed, dan mag ze dus uit bed tot na de lunch, zeg maar tot één uur. En dan moet ze weer in bed, tot avondeten. Want zij is moe, die rust heeft ze nodig. En als ik dan kom en er is weer een invaller of weet ik veel, die dat of misschien niet weet en die zegt dan, ik zal uw vrouw even ophalen in de rolstoel, dan kunt u even in de huiskamer zitten. Zeg ik dat denk ik toch niet. Dan staan ze je aan te kijken. Ik zeg, dat is niet de afspraak. [-] Dat soort dingen, daar loop je dan tegenaan.

En als u dat dan zegt, van dat is niet de afspraak, wat gebeurt er dan daarna?

Ze hebben haar in bed laten liggen. Ja.

Ja, dan wordt er wel geluisterd naar u?

Nou, anders was ik wel op m'n achterste benen gaan staan. En dat neem ik niet. Kijk, dat, dat soort dingen, daar moet je constant op letten, dat dat, dat die afspraken dus ook nagekomen worden. En ook met aankleden, nou, ze zit er soms ook niet bij, is geen gezicht. Zij is niet verzorgd. En daar moet je ook elke keer de vinger bij leggen. De ene dag is het wel goed, de andere dag is het weer niks. [-]